Kidolino-Hoinari pe planeta creativa

Kidolino-Hoinari pe planeta creativaIncepand din luna octombrie, Gradinita Kidolino da startul proiectului educational: HOINARI PE PLANETA CREATIVA. Este o initiativa pornita din suflet, care isi propune incurajarea activitatilor comune pentru copii si parinti.

In cadrul fiecarui atelier, echipa parinte-copil va crea, indrumata de designer-ul Madalina Tomulesei un obiect inspirat din culturile stravechi (Cultura chineaza, japoneza, greceasca, dacica, civilizatia incasa, etc.).

Totodata, antrenati de muzica traditionala, vom porni pe urmele vechilor popoare, pentru a descoperi traditiile, obiceiurile, curiozitatile si superstitiile acestora.

Vom zugravi impreuna amintiri de neuitat, cladite pe un fond distractiv, educativ si creativ, iar parintii si copiii vor avea ocazia de a se percepe unul pe celalalt dincolo de tiparele comune de relationare, de a lucra impreuna ca o adevarata echipa, experimentand astfel noi trairi si emotii profunde si constructive.

La final, vom expune obiectele create si vom servi o minigustare in ton cu tematica aleasa.

Atelierele se desfasoara o data la doua saptamani la sediul Kidolino, din strada Scoala Herastrau, nr 11, intre orele 11.00-13.00. Taxa de participare este de 50 ron. Participarea se face pe baza de inscriere pe pagina de facebook sau pe mail, la adreasa ioana.cosmescu@kidolino.ro, numarul maxim de participanti fiind 10 copii insotiti de un parinte.

Primul Atelier va avea loc sambata, 4 octombrie, orele 11 si va avea tema BONETA DE INDIAN.Kidolino-Boneta de indian

Vino sa descoperim impreuna aspecte interesante ale civilizatiei pre-columbiene a Americii. Cum traiau, ce mancau, ce munci practicau si cum se imbracau oamenii acelor vremuri ?
Vom intra in detaliul vestimentar al culturii amerindiene si vom construi in cadrul acestui curs de creatie cate o boneta de indian. Se spune, ca dupa fiecare act de curaj savarsit de catre un indian, se mai adauga cate o pana bonetei personale; astfel capeteniile de trib aveau adunate cele mai multe pene – semn al izbutintei si al curajului si totodata de intimidare a adversarului.

Te rugam sa completezi formularul de mai jos pentru a confirma participarea.

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Varsta copil (obligatoriu)